Naamsverandering Smurfen

De Smurfen bestaan volgend scouting seizoen 20 jaar en nemen daarbij afscheid van het Smurfen thema. De (bege)leiding van de Smurfen ervaarde dat het smurfen thema niet meer past bij de doelgroep. Daardoor zullen ze voortaan de Blauwe vogels / BE – Bijzonder Eisend heten. Nudat we een nieuwe naam hebben, wordt het natuurlijk ook tijd voor een nieuw speltakteken. De BE heeft er voor gekozen om het standaard speltakteken te gebruiken voor scouts met een beperking.

Oproep nieuwe leden: Ken jij iemand die ook lid wil worden van de Blauwe Vogels, neem dan vooral contact met ons op en kom 3x (gratis) proefdraaien.

Kampverslag Smurfen (BE Bijzonder Eisend)

Hallo vrienden, Jullie zullen vast wel denken, waarom hebben we maar niks gehoord van de Smurfen op kamp. Alle andere groepen hebben bijna elke dag wat gepoost en wij geen één keer. De leiding van de Smurfen heeft het zo druk gehad, dat ze er niet aan toegekomen waren. Maar we willen toch nog een berichtje doen; beter laat dan nooit! We kunnen jullie alvast verklappen dat we het prima naar ons zin hebben gehad. Wil jij het hele kampverslag van de Smurfen lezen? Klik dan op de lees verder!

Vakantie

Alle kampen van Scouting Tungelroy zijn voorbij. Alle kids zijn met een rugzak vol leuke en spannende verhalen teruggekomen, en kunnen nu genieten van een welverdiende vakantie!

Dankbaar!
Wist je dat jullie voor veel interactie zorgen op onze Social Media kanalen!
Zo zijn er tijdens de zomerkamp weken;

  • 200 reacties geplaatst,
  • 4446 likes en hartjes gegeven,
  • 36 berichten gedeeld
  • En zijn 51 (nieuwe) mensen ons gaan volgen!

Scouting Tungelroy kijkt terug op een geslaagd zomerkamp! Een fijne vakantie en op naar het volgende seizoen!

AVG – Privacywetgeving

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze nieuwe privacywet, internationaal de General Data Protection Regulation (GDPR) genoemd, geldt in de hele Europese Unie en gaat onder andere over het bewaren en beschermen van persoonsgegevens. De nieuwe Europese privacywetgeving heeft ook impact op Scouting Nederland en de daarbij aangesloten Scoutinggroepen. De wetgeving heeft dan ook gevolgen voor het gebruik van persoonsgegevens van onze leden en vrijwilligers. Wil jij weten wat er is veranderd? Wat wij als vereniging hebben gedaan? Neem dan een kijkje op DEZE pagina!

Blusser-steekwagens

Blusser-steekwagens voor oa. de zomerkampen. Door de Rabobank Samen-Sterker-actie (2017) de blussers al eerder kunnen aanschaffen en nu met handige vrijwilligers deze steekwagens kunnen maken en verzinken. Hopelijk hoeven we ze niet te gebruiken en gaan ze mee op kamp ter preventie en show….

Thanx, Martie, Jan, Verzinkerij en Rabobank Weerterland.

Uitslag Rabobank Clubcas Campagne

De uitslag van de Rabobank Clubkas Campagne actie is bekend. Wij als Scouting Tungelroy willen de ruim 240 stemmers die op Scouting Tungelroy hebben gestemd bedanken! Door al jullie stemmen hebben wij €774,57 in ontvangst mogen nemen. Een fantastische bedrag wat wij willen besteden voor de aanschaf van 2 transportkarren.

Veldkrekeltocht in de Tungelder Wallen

Eerste en Tweede pinksterdag organiseert Ecologische Werkgroep Weert-Zuid voor het eerst een veldkrekeltocht in de Tungelder Wallen.

Al een 8-tal jaren wordt er met de nationale Natuurwerkdag (en zaterdagen) door Scouting Tungelroy, vrijwilligers en de werkgroep onderhoud gedaan aan tweetal percelen. Dit weekend is iedereen uitgenodigd om samen te komen ontdekken wat dit werk voor gevolgen heeft voor de natuur. Zijn er meer veldkrekels in het gebied, welke flora en fauna zijn in opkomst en welke zijn er niet meer.

Een leuke en leerzame middag in de natuur. Kom je ook een kijkje nemen? Meld je dan even aan bij Frans Smit (frans.smit@hetnet.nl)

Wanneer: 20 & 21 mei 2018
Tijd: 13:30 – 16:00 uur
Waar: Bankje aan Telheidestraat
(Telheidestraat is de weg vanaf de Heltenbosdijk tussen de bosrand en de akker bij Olympiahof)

Laatste dag opgeven Zomerkamp – 2018

Vandaag is de laatste dag dat je, je kan opgeven voor het zomerkamp! Geef je dus snel op, anders mis je alle leuke avonturen die er beleefd worden!

De zomerkampen van de volgende speltakken zijn:
Bevers – 7 tm 10 juli in Stramproy
Smurfen (BE) – 7 tm 11 juli in Hamont-Achel
Welpen – 7 tm 13 juli in Hamont-Achel
Kabouters – 7 tm 13 juli in Hamont-Achel
Scouts – 7 tm 13 juli in Hamont-Achel
Explorers Elco – 7 tm 14 juli in Ardennen (Belgiië)
Explorers Stefan – 7 tm 14 juli in Zuid-Duitsland
Explorers Paul – 21 tm 28 juli in Central Europe
Explorers Ron – 21 tm 28 juli in Tsjechië

In de mail die verstuurd is staat uitgelegd hoe je, je kan opgeven (via SOL). Heb je je nog niet opgegeven; doe dit dan snel!

#Zomerkamp2018