Opgeven Zomerkamp – 2018

De leiding van alle speltakken zijn al weer druk bezig met de voorbereidingen voor het zomerkamp. Zo is er inmiddels een mail verstuurd waarin uitgelegd wordt hoe je je kan opgeven (via SOL) voor het zomerkamp. Wij willen jullie eraan herinneren dat je, je tot 15 mei 2018 kan opgeven. Heb je je nog niet opgegeven; doe dit dan snel!

De zomerkampen van de volgende speltakken zijn:
  • Bevers – 7 tm 10 juli in Stramproy
  • Smurfen (BE) – 7 tm 11 juli in Hamont-Achel
  • Welpen – 7 tm 13 juli in Hamont-Achel
  • Kabouters – 7 tm 13 juli in Hamont-Achel
  • Scouts – 7 tm 13 juli in Hamont-Achel
  • Explorers Elco – 7 tm 14 juli in Ardennen (Belgiië)
  • Explorers Stefan – 7 tm 14 juli in Zuid-Duitsland
  • Explorers Paul – 21 tm 28 juli in Central Europe
  • Explorers Ron – 21 tm 28 juli in Tsjechië

Vergeet je niet op te geven; het zou jammer zijn als je niet mee kan gaan.

Rabobank Clubkas Campagne 2018

Scouting Tungelroy heeft zich ingeschreven voor de Rabobank Clubkas Campagne met het volgende doel:

Scouting Tungelroy gaat met de leden op kamp en weekenden. Tijdens deze kampen moeten er ook tenten worden opgezet. Eerder werden deze tenten allemaal getild en verplaatst door de leiding van Scouting Tungelroy. Omdat we de leiding tegenmoet willen komen, en ervoor willen zorgen dat ze geen rugblessure krijgen, willen wij een transport kar aanschaffen! Stemt u op Scouting Tungelroy?

Hoe gaat het in zijn werk:

Bent u lid van de Rabobank , dan kunt u van 8 tot en met 23 mei stemmen op de vereniging van jouw keuze. Elk lid van de Rabobank krijgt 5 stemmen en u mag hiervan maximaal 2 aan één vereniging geven (aan Scouting Tungelroy natuurlijk). Elke stem is geld waard en de waarde is afhankelijk van het aantal uitgebracht stemmen. Kunnen we op u rekenen

Stemmen kan via: https://www.clubkascampagne.nl/weert/clubkascampagne

World Scout Jamboree gangers bij TVEllef

Gister zijn een aantal World Scout Jamboree gangers bij de opnames voor een uitzending van TVEllef geweest. Eva, Gwen, Rianne en Luuk hebben een interview gegeven over de World Scout Jamboree.
Later hebben ze ook nog twee uitzendingen opgenomen voor de muziekfabriek. De uitzending met het intervieuw is vanavond!! Dus allemaal kijken!!

Klik op “lees verder” en je vind een foto impressie van de avond bij TVEllef

Geslaagd weekend Welpen – Maart 2018

De welpen hebben dit weekend twee nachtjes in weert gelogeerd. Het was er koud maar daar heeft niemand over geklaagd behalve de leiding 😉

Vrijdagavond met de fiets vertrokken en in het donker een spel gedaan in de speeltuin.

Zaterdag gezwommen bij de Zwembad De IJzeren Man, friet gegeten (zonder borden en bestek uiteraard!) vuurtje gestookt en een film gekeken totdat ze lekker in slaap vielen.

Zondag netjes opgeruimd, nog wat gespeeld in de speeltuin en toen moe maar voldaan teruggefietst. We bedanken de fam Peeters in Weert voor de slaapplek en de Schuttershoeve voor het ter beschikking stellen van de speeltuin.

Kortom we hebben een zeer geslaagd weekend gehad!

Klik op “lees verder” en je vind een foto impressie van het Welpen Weekend

12 scouts uit Weert naar Amerika voor avontuur van hun leven

Deelnemers aan World Scout Jamboree maken zich op voor dit avontuur

10 jonge scouts van Scouting Tungelroy & 2 jonge scouts van Scouting Hubovra vertrekken in 2019 naar Amerika om deel te nemen aan de World Scout Jamboree, het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld dat eens in de vier jaar wordt georganiseerd. Hier komen ruim 40.000 scouts uit 150 verschillende landen samen voor een onvergetelijke ervaring.

In totaal gaan er bijna 700 jeugddeelnemers naar Amerika voor de World Scout Jamboree. Samen met 450 vrijwilligers (waaronder 3 vrijwilligers van Scouting Tungelroy & 2 vrijwilligers van Scouting Hubovra) vormen zij de Nederlandse afvaardiging. Alle jeugddeelnemers zijn ingedeeld in 19 troepen. Elke troep heeft een eigen naam en logo en bestaat uit ongeveer 36 scouts en 4 begeleidende stafleden. De scouts uit Weert zitten in de troepen: Nonnevotten & Kletskoppen.

In de komende anderhalf jaar staan er een aantal kennismakingsweekenden op de planning om de scouts voor te bereiden op deze bijzondere reis. In de voorbereidingsweekenden is eerst het kennismaken belangrijk, maar ook het leren van elkaar, het samen voorbereiden, de normen en waarden en het samenleven met andere culturen staan op het programma. Ook maken ze in de voorbereiding al kennis met de Amerikaanse cultuur en de Amerikaanse gebruiken, zodat ze zich tijdens de reis door Amerika ook prima weten te redden. Uiteraard is er genoeg gelegenheid om elkaar goed te leren kennen, zodat ze als hechte vriendengroep op reis gaan.

In 1937 en 1995 werd de World Scout Jamboree in Nederland georganiseerd. In 2019 organiseert Amerika samen met Canada en Mexico de World Scout Jamboree van 22 juli t/m 2 augustus 2019. Tijdens een World Scout Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein, leren ze elkaar kennen en maken ze kennis met elkaars culturen, gewoontes en gebruiken. Samen met een reis door Amerika maakt dit alles het tot een onvergetelijke ervaring voor jeugddeelnemers.

Voor meer informatie; ga naar http://wsj.scoutingtungelroy.nl/

Heitje voor een karweitje 2018

Op zaterdag 31 maart gaan de leden van Scouting Tungelroy weer op pad voor Heitje voor Karweitje in Tungelroy, Swartbroek, Altweerterheide en Stramproy. Tussen 10.00 en 15.00 uur komen wij aan de deur om in ruil voor een kleine bijdrage, klusjes uit te voeren. Onze leden zijn herkenbaar aan het scouting-uniform en hebben een opdrachtenboekje bij zich. Wij hebben een promoot filmpe gemaakt. Wil jij dit filpje zien? Klik dan op lees verder!

Paaseieren actie – 2018

De jaarlijkse paaseierenactie van de Explorers Scouting Tungelroy gaat weer van start!

Heerlijke gekleurde paaseieren zijn te bestellen per 10, 30 en 50 stuks. Ook is het mogelijk om een gedecoreerd mandje met gekleurde en chocolade eieren te bestellen.
Erg leuk als geschenk voor bijvoorbeeld familie-, personeel of zakenrelaties! Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je bestelling naar: scouting-paaseieren@hotmail.nl

Iedere bestelling draagt bij aan ons zomerkamp!

UPDATE;
Vanavond (12 maart) kregen we te horen dat het mail adres van de paaseieren actie niet klopte. Het juiste mailadres staat inmiddels in het bericht. Bestellingen kunnen gestuurd worden naar: scouting-paaseieren@hotmail.nl