Kampverslag Smurfen (BE Bijzonder Eisend)

Hallo vrienden, Jullie zullen vast wel denken, waarom hebben we maar niks gehoord van de Smurfen op kamp. Alle andere groepen hebben bijna elke dag wat gepoost en wij geen één keer. De leiding van de Smurfen heeft het zo druk gehad, dat ze er niet aan toegekomen waren. Maar we willen toch nog een berichtje doen; beter laat dan nooit! We kunnen jullie alvast verklappen dat we het prima naar ons zin hebben gehad. Wil jij het hele kampverslag van de Smurfen lezen? Klik dan op de lees verder!

Zaterdag 7 juli 2018

De leiding was al vroeg aanwezig om alles op te zetten. Om 13u werden de leden gebracht. Na wat pongelen met een keukentent die gesjort moest worden, zijn we op verkenning van het gebied gegaan. Met de skelters zijn we naar de Achelse kluis geskelterd en daar hebben we een op het terras een drankje gedronken met een ijsje.

Zondag 8 juli 2018

De Smurfen waren nog met op tijd voor het ontbijt met de Welpen en Kabouters, want we hebben lekker uitgeslapen. De hele dag hebben we waterspelletjes op het kampterrein gespeelt. Net voor het avond eten zijn we nog even naar een speeltuin in Hamont Achel geweest. We waren helemaal weg van een speeltoestel dat we niet kenden. Zie foto.

Maandag 9 juli 2018

Zoals elke ochtend opgestaan met de 3x O’s : Opstaan, Ochtendgym en Ontbijten. De leiding heeft een 4e O bedacht voor volgend jaar: Opruimen. Wat kunnen de Smurfen een bende maken in de tent door alles uit hun koffers en tassen te halen! De rest van de dag vertoeft bij het zwembad van Camping de Wilgenhof en daarna nog een ijsje gegeten bij Hoeve t Mulke, met echt hoeve ijs. Daar liep een prachtige haan rond. S’ avonds hadden we avond kampvuurprogramma met alle amdere groepen van het groepskamp. Vanwege de droogte mochten we niet stoken, maar met wat lampen, houtblokken, gitaar en harmonica geluid en ons gezang was het toch nog een super gezellige avond. Uiteindelijk moe maar voldaan naar bed gegaan.

Dinsdag 10 juli 2018

Een dagje dierentuin bij Zoo Veldhoven. Hier hebben we zelf vogels gevoerd! S’avonds kregen we bezoek van de mensen die elk jaar voor ons insignes maken en hebben we nog de verjaardag van leidster Benthe gevierd. Ons jongste lid heeft ook nog de wedstrijd van België-Frankrijk gekeken met de Welpen en Kabouters, hun leiding en de Scouts in de slechtweertent.

Woensdag 11 juli 2018

Alweer het laatste dagje van ons kamp. Voor de eerste keer vroeg opgestaan, omdat we een druk programma hadden. Na de 3 x O’s onze spullen ingepakt. Daarna werden we verrast door Cretien Urbanus Theodorus, zeg maar Jan die onze Smurfen kwam halen om ze terug te sturen in de tijd. De Smurfen bestaan volgend scouting seizoen 20 jaar en nemen daarbij afscheid van het Smurfen thema. Ze zullen voortaan Blauwe vogels/B.E. heten. Na dit afscheid hebben we ook een lid mogen uitzwaaien. Yvet heeft afscheid genomen van onze groep. Hierna kwamen de ouders en zijn de leden naar huis gegaan. Het was weer een top kamp en we zien jullie volgend scouting seizoen weer! Fijne vakantie allemaal.